Lop­pin­for­ma­tion Göteborgsvarvet

Inför start

Välkommen till ditt Göteborgsvarvet 2024!
Vi är glada att du väljer att springa med oss i år och vill ta del av löparglädjen. Stort lycka till och tack för att du bidrar till den lokala föreningsidrotten!

Navigera i menyn ovan för att komma väl förberedd till start den 18 maj.

Det ser ut att bli varmt väder på lördag, läs om hur du förbereder dig på bästa sätt för en varm loppdag.

Start och starttid
Starten sker mellan kl. 13–16 den 18 maj på Margretebergsgatan. Din startgrupp och starttid hittar du i mailet/startbeviset som skickats till den e-mailadress du angav vid anmälan.

Startgrupper
Det är viktigt att du startar i rätt startgrupp, startar du i en tidigare startgrupp kommer du diskvalificeras.

Vill du springa tillsammans med en vän går det däremot alltid bra att flytta till startgrupp längre bak. Det kan du göra utan att kontakta oss eller att det påverkar ditt resultat. Karta över startområdet med startgrupper hittar ni längst ned på sidan.

Läs mer om våra seedningsregler.

Nummerlapp
Din nummerlapp hämtas ut på Göteborgsvarvet Expo, Friidrottens hus. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att hämta ut sin nummerlapp redan under torsdagen eller fredagen. För att slippa köer uppmanar vi även att det sker under dagtid. Under lördagen hämtas nummerlappen under utsatta slottider utifrån din startgrupp, detta för att garantera att alla hinner till start. Observera att slottider är en rekommendation och enbart gäller vid uthämtning under lördagen, vi vill dock poängtera att i det fallet du hämtar ut nummerlappen efter din slottid kan vi inte garantera att du hinner i tid till din startgrupp. Missar du din starttid går det bra att starta i en senare grupp. Se bild för slottider.

Visa QR-koden som du hittar i ditt personliga startbevis för att få din nummerlapp printad. Ta gärna printscreen på din QR-kod för att underlätta vid uthämtning. Det är möjligt att hämta nummerlappen åt en kompis så länge man har deras QR-kod med sig.

Öppettider Göteborgsvarvet Expo:
16 maj
11-21
17 maj
10-21
18 maj
8-16 (Nummerlappsutdelningen stänger kl. 15)

Välgörenhetslöpare: Du som är välgörenhetslöpare hämtar ut nummerlappen vid en separat välgörenhets-disk inne på EXPO. Detta för att få en rosa välgörenhetsnummerlapp samt ett tillhörande klistermärke för den organisation du valt att springa för.

Team Guld-löpare: Du som är företagskund/sponsor med paketet Team Guld hämtar ut nummerlappen vid en separat Team Guld-disk inne på EXPO. Detta för att få en guld-nummerlapp som ger tillgång till Team Guld-området vid motionscentralen i Slottsskogsvallen.

Omklädning och väskförvaring
Omklädning tillhandahålls ej i området. Vi rekommenderar därför att du kommer ombytt.

Väskförvaringen finns vid Dalens grusplan. Öppet 18 maj kl. 10 – 19:30. I samband med att du får din nummerlapp får du även en bagagetag som du fäster på väskan, nummerlappen gäller som kvitto vid uthämtning. I anslutning till väskförvaringen finns värdeförvaring för nycklar, mobiler etc.

Observera att det inte är tillåtet att lämna kläder längs starten eller lägga på annan plats i evenemangsområdet. Kläder som mot förmodan ändå lämnas kommer samlas ihop och går inte att få tillbaka. Kläderna kommer att skänkas. Alla kläder/väskor som du vill ha med dig hem ska lämnas in i Väskförvaringen.

Team Guld-löpare har via den guldfärgade nummerlappen tillgång till Team Guld-området vid motionscentralen i Slottsskogsvallen. Team Guld-området är öppet både före och efter loppet och har egen väskinlämning, omklädningsrum och dusch. Det bjuds även på lättare förtäring i anslutning till omklädningsrummet.

Nytt för i år - väskförbud i Slottsskogsvallen
På beslut av Polismyndigheten råder totalt väskförbud inne på Slottsskogsvallen 18 maj. Vi uppmanar samtliga löpare att lämna in sin väska i väskinlämningen på Dalens grusplaner. Observera att vätskebälten/vätskeryggsäck som löpare bär på banan och in i målområdet på Slottskogsvallen omfattas ej av väskförbudet.

Har du familj eller vänner som planerar att se målgången inne på Slottsskogsvallen behöver de därmed lämna väskan hemma. Undantag från väskförbudet görs för medicinska skäl och behov av skötväska.

Toaletter
Toaletter finns vid flera platser vid start- och målområdet. I området finns även toaletter med gratis mensskydd.

Uppvärmning
Uppvärmning under ledning av instruktörer från STC sker innan start för alla startgrupper.

Huvudpartners